Verkiezingen en een zondag Seveux naar Gezier & Fontenelay 29 km

24 april 2017 - Gézier-et-Fontenelay, Frankrijk

Bij Roger hebben we nog s’avonds een spelletje jeu de boule gespeeld; het eten daar was niks mis mee en hij praatte honderd uit. Alleen bij het ontbijt bleek dat hij de zondag op Marie zou gaan stemmen en dat deed bij Laurie alle alarmbellen afgaan. Zo goed als mogelijk heb ik haar geholpen in de discussie waarvan ik haar in het begin meteen al aan heb gegeven dat je zo’n discussie niet kan winnen en ze staan toch niet open voor reële argumenten, alles vertrekt vanuit de portemonnee en iedereen profiteert en zij hebben daardoor zoveel minder dan… Daar hebben ze geen antwoord op..

S’nachts in koortsdromen en heeeeeel veeeeel water en iedere keer en snotteren, langzaam mijn voorhoofdsholte ontsteking (gelukkig beginnend) kunnen over winnen. Had in de koortsdromen het idee dat ik al lopend een weg kruiste die er voor zorgde dat ik de ontsteking van de linker naar de rechter holte kon doen verdwijnen. Rond zes uur was de druk weg….. Maf maar waar. Een keer of 6 keer naar het keukentje geweest: snotteren, water, terug naar bed.., raar.

Maar de volgende ochtend had ik weinig last van mijn holtes.

Bij het ontbijt heb ik Roger gevraagd of hij voor mij een omelet wilde maken en ja hooor dat kon!

Lekker zitten smikkelen. Laurie bleef voorzichtig in de keuzes. Hij blijft niet..

Na het ontbijt blijkt dat Laurie overal waar ze slaapt een handtekening/stempel vraagt voor in haar credential. Oke dat doe ik ook maar even, later moet ik even weg en als ik terugkom ben ik mijn paspoort en credential kwijt.

De hele tas wordt op z’n kop gezet…….

NERGENS….. Oh Oh denk ik al; dan ziet Roger mijn paspoort ev op de trap liggen……

PFFFFF opgelost… Alles compleet op weg.

We gaan naar Gezier et Fontenelay Daar ligt een ander onderkomen volgens het lijstje van Laurie.

Ik tik Gezier in op de route map en there we go….

Laurie is blij dat we Roger achterlaten; ze had het niet zo met hem op.

Eerst een stukje langs een d weg, later via een bosweg en land weggetjes; dan lopen we weer een dorpje binnen zonder cafe (heb ik het al vaker over gehad), We lopen speurend naar een bank rond de Maire maar er wordt daar alleen verwezen naar de dependance waar het stembiljet ingeleverd kan worden. Dan worden we aangesproken door een nogal gezette donker dame (nettere woorden vind ik niet) Die ons vraagt wat we zoeken.. We leggen uit dat we een plek zoeken om even onze rugzak af te leggen en om even wat te drinken. Oke kom maar mee ik ben onderweg geweest  naar Compostella.. Zin in koffie…. Nou dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Ze woont op nog geen 200m van de Mairie maar gaat met de auto stemmen.. En dat volgt de Camino naar Compostella…….

 Ze laat ons haar credentials ( 3 boekjes!!) zien en ze vertelt dat ze gisteren bezig is geweest om de weg die ze nu wil volgen verder uit te stippelen. Ze gaat binnenkort weer starten.. ze heeft 2 weken vrij en wil gaan lopen. Veel overgewicht verzameld (eigen lichaam…) in de laatste 5 jaar en ook veel te veel dat ze mee wil nemen.

Laurie laat zien wat zij bij zich heeft.. 7 kg en zij wil 13-14 kg mee gaan slepen..

We krijgen ook nog een maaltijd aangeboden maar die sla ik af ik wil verder…

Ok verder naar Gezier et la Fontenay Laurie tekst nog een keer voor de zekerheid of we wel in de goede richten lopen. En ja hoor de Hameau ligt tussen GY en Gezier. OK lopen maar weer. We lunchen op een prachtplek waar een oude renault staat in de trant van de simca …..

En op maar weer. We komen in Gizier aan en dan blijkt dat het nog rond de 7 km is naar Fontenelay…..

Gelukkig is er iemand die ons het laatste stukje wel wil brengen, zodat we rond 4 uur op onze plaats van bestemming aan komen. Echt5 een alleenstaand huis, vroeger een klooster dat nu bewoond wordt door allerlei mensen die elkaar…. Toevallig kennen.

We drinken een biertje. De bazin komt rond 7 uur voor ons koken En we leren steeds meer mensen kennen die op het grondgebiedje wonen. Uiteindelijk spelen we met een 9 tal mensen  meerdere spelletje petanque.. Er wonen echte pros.. In een beurt verliezen we 5 punten…….’

Lekker eten van de bazin. Met een lekker wijntje en maar 35 voor de nacht all inn.

Alleen geen internet zodat mijn Fans pas nu dit kunnen lezen.

3 Reacties

 1. Maarten:
  24 april 2017
  Heerlijk reisverslag Hans.
  Nogmaals sjappoo, sjappoo, sjappoo.
  B.t.w.: Kom je op de terugweg ook weer langs?
  Breng ik je naar Schiedam.....
 2. Hans:
  25 april 2017
  Alleen naar rome loop ik, helaas voor de lezers de terugweg gaat niet a pied!!!
 3. Maarten:
  25 april 2017
  tja, dat begrijp ik eigenlijk wel.
  dan kom ik naar Schiedam, met de auto.....!
  veel succes!
  M te E