Vrijdag 18-5 De “Kop van Zuid” anno 2050.

23 mei 2018 - Shanghai, China

En ook vandaag vertrekken we zonder een metroritje, we gaan naar de overkant van de Huangpu-rivier. Met het veer willen we naar de overkant; waarna een aantal de (nu 2018) op een na hoogste toren ter wereld willen beklimmen… (haha) mij niet gezien; hoogtevrees bij gebouwen en dan ook nog 632 meter 127 verdiepingen, de lucht in... We splitsen op L en ik gaan onze eigen weg vandaag. Er gaat een groep omhoog en een paar wandelen door Pudong. Wij gaan naar de “tovertunnel onder de rivier” een kabelbaan met veel kleureffecten. Na een minuut of 10 sta je aan de andere kant van de rivier op de Bund. Hier lopen we een stukje langs de rivier en we gaan lunchen op een terras op het dak van een oude bank op de Bund. Alleen het terras aan de waterkant is  gesloten omdat er een prive party is. We lunchen lekker. Na de lunch nemen we een bustoer, hop-on-hop-off, die over de hele Oost tot West Bund gaat. Even lekker kijken en relaxen. Zitten bovenin een dubbeldekker en zien zo zelfs wat er achter de bouwschuttingen gebeurd. En zijn zelfs plots die helemaal vol liggen met blijkbaar afgedankte fietsen en -auto’s, misschien komen deze grondstukken later aan de beurt… Waar wel gewerkt wordt lopen vele helmen als mieren door elkaar heen. Halverwege de tour zien we onze medereizigers lopen. Hilariteit; hoe kan zoiets in een wereld stad met zoveel miljoen inwoners, zo’n oppervlakte en dan nog de factor tijd dat je elkaar tegenkomt…..!

We willen het ons gemakkelijk maken en een stukje van de route doubleren, zodat we minder naar het appartement hoeven te lopen, maar dat willen ze niet hebben, wel mogen we overstappen op een andere lijn… maar dat duurt ons te lang voordat die bus er is. We lopen naar het appartement terug en L neemt een powernap!. En ik schrijf weer wat. (het zijn telkens korte stukjes..(dit schrijf ik op Bali, na onze 2e dag hier op Bali!!)

Als we weer compleet zijn gaan we naar de bar van gisteren, alleen nu is er een tafel gereserveerd in het restaurant boven de Bar. Een fusion restaurant, Europees en Chinees. Alles is even lekker weer, en het is een stelletje smulpapen bij elkaar!!