Zondag 20-5 Op naar Bali!! Een zogenaamde verkasdag…

23 mei 2018 - Shanghai, China

De groep gaat vandaag voor een deel naar een brunch met daarna een bezoek aan de Prada-tentoonstelling over het interbellum 45-65 in Rome. Wij gaan ons opmaken voor een vertrek van S naar Bali.

Rustig douchen, inpakken en we halen een ontbijt bij de Family market (ze hebben zelfs yoplait en danone yoghurtjes (125 gr die we in NL niet hebben omdat we  in NL alleen aan familieverpakkingen doen)),. Alles in een traag tempo. We komen ver na middernacht op Bali aan en zullen dan nog een aardige autorit moeten maken voordat we in ons hotel in Ubud zullen zijn.

Rond half 2 gaan we richting de metro. We moeten overstappen van 9 naar 2 en kunnen dan een stukje blijven zitten. We hebben besloten de Maglev niet te nemen, ook de 2 komt bij het vliegveld. Als we 1 station ver zijn op de 2 zegt L dat we de verkeerde kant opgaan. Als we uitstappen blijkt dat echter niet het geval te zijn. We moeten wel overstappen op een andere lijn (andere wagons) een aantal stations later. Dat moet bijna iedereen uit onze metro en iedereen wil meteen na een stukje lopen aan de overzijde van het perron het andere metrostel in, dat net leeg komt binnen rijden. Dat gaat niet zo makkelijk, wij lopen een paar deuren verder en kunnen nog net staan als de deuren zich sluiten….

Bij het inchecken moeten we naar onze tas bij de douane, we krijgen geen groen licht…. The battery moet er uit, nee niet de wakawaka maar de powerbank, die moet mee in de handbagage… weer naar de balie waar onze passen nog liggen en nu krijgen we wel groen licht… Pfff. Dan weer alle plichtplegingen en om 16.20 zitten we eindelijk aan het bier en begint het wachten op de boarding. Ook in S doet het vliegtuig een lange aanloop maken en op de flightinfo gaan we verder van ons doel af, was het eerst nog onder de 5000 miles even later zitten we ruim boven de 5250 miles, een bocht en we gaan opweg naar de evenaar. De vlucht duurt ruim 6 uur…. Filmpje The last Jedi. De Kingsmen de laatste net niet helemaal… Jammer, een hapje als maaltijd. Het l lijkt het erop dat we wat meer beenruimte hebben.. A330/200 China Eastern.